Fernando Alonso heeft het helemaal gehad met alle reglementswijzigingen in de Formule 1: ‘Het is elke race weer anders, ik heb het opgegeven.’

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Friday 29 July 2016 - Fernando Alonso (ESP) McLaren celebrates his 35th birthday with a cake from the team.

Alonso was vrijdag blij met zijn verjaardagstaart, maar niet met de weer veranderende regels.

Het radioverbod, de halo en wat allemaal wel en niet oké is onder dubbele gele vlaggen: er wordt dit weekend genoeg over de regels gesproken in de Formule 1, maar Fernando Alonso zal zich niet in die discussies mengen. “Ik geef het op, het kan me niet meer schelen. Ze zeggen maar gewoon wat wel en niet mag en dan hou ik me daar wel aan.”

“De regels veranderen van race op race, zo lijkt het wel”, verzucht de McLaren-coureur. “We zijn nu wat een aantal regels betreft weer teruggegaan naar hoe het een jaar geleden ongeveer was”, doelt hij op de – toen ingevoerde maar inmiddels dus weer ingetrokken – radiorestricties die het coachen van coureurs aan banden moesten leggen. “Het is er daardoor niet beter op geworden, eerder slechter, en nu zijn we dus weer terug bij het oude.”

“Met de regels voor de track limits is het hetzelfde”, vervolgt tweevoudig wereldkampioen Alonso. “Eerst werden ze streng gehandhaafd, toen weer niet en nu mag je volgens mij drie keer in de fout voor je straf krijgt. Ik vraag morgen wel gewoon hoe het dan weer zit, want ik wil mijn tijd er verder niet aan verspillen.”