Fernando Alonso is uiteraard in de wolken met de verrassende zege die hij in Maleisië heeft geboekt, maar de Ferrari-coureur weet ook dat één zwaluw nog geen zomer maakt.

 

“Dit was een grote verrassing”, zegt Alonso tijdens de FIA-persconferentie over zijn zege. “We waren in Australië al niet competitief en hier eigenlijk ook niet. Ons enige doel was om gewoon zoveel mogelijk punten te scoren, maar dat het er 25 zijn geworden, is echt ongelofelijk.”

 

“Dit is een geweldig resultaat voor ons en het team verdient de overwinning ook echt”, vervolgt Alonso. “Ondanks de bizarre omstandigheden op de baan heeft iedereen het hoofd namelijk koel gehouden.”

 

De Spanjaard is ondanks zijn vreugde echter realistisch genoeg om te weten dat zijn overwinning geen directe ommekeer oplevert. “Ik weet zeker dat we deze zege nooit zullen vergeten, maar we maken bij Ferrari nu eenmaal een moeilijke tijd door en mijn overwinning verandert daar niets aan.”

 

“We zijn namelijk niet zo competitief als we willen zijn. Met moeite Q3 halen en punten bij elkaar sprokkelen is voor Ferrari niet genoeg, want we willen stelselmatig om de pole en zege kunnen meedingen.”

 

“Ook hier in Maleisië waren we daar eigenlijk niet snel genoeg voor, maar hadden we geluk dat we de koppositie konden vasthouden”, meent Alonso. “Het positieve aan de eerste twee races is echter dat we de schade desondanks absoluut hebben weten te beperken”, zegt de coureur die dankzij zijn zege zelfs aan de leiding gaat in het kampioenschap.

 

“Voor de komende paar races hebben we gelukkig alvast wat nieuwe onderdelen in de pijplijn zitten, want er wordt op de fabriek keihard gewerkt en dat we nu een race hebben gewonnen betekent niet dat we het wat rustiger aan mogen doen. We moeten nog altijd terrein goedmaken.”