Het zat Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg niet mee in Zuid-Korea: Hamilton verloor veel tijd door een plotseling versleten band, terwijl Rosbergs voorvleugel spontaan afbrak.

Beide coureurs haalden ondanks dat nog wel gewoon de finish op de plaatsen vijf en zeven, maar de Brit en de Duitser hebben allebei het gevoel dat er meer in had gezeten.

“Het was geen geweldige dag voor ons”, vat Hamilton zijn – en Mercedes’ – zondag treffend samen. “Nadat ik bij de start een plaats verloor aan Romain Grosjean, zat ik klem achter hem, totdat mijn rechter voorband tijdens mijn tweede stint ineens helemaal op was.”

“Zodra dat gebeurt, verlies je alle temperatuur in de band en is de auto niet meer te besturen. Ik verloor dus erg veel tijd in de rondjes dat ik op die band verder moest. Ik kon echter niet eerder naar binnen, want we moesten het tot een bepaalde ronden uithouden om onze strategie goed uit te voeren.”

Na zijn stop – en twee Safety Car-periodes – zat Hamilton wederom vast achter een andere coureur. Dit keer was het Nico Hülkenberg in zijn Sauber, en ook de Sauber bleek onmogelijk te passeren voor Hamilton. “Hij had gewoon veel meer tractie, wat iets is wat wij op dit circuit – ondanks dat we op bepaalde baandelen wel heel snel waren –  te kort kwamen.”

In de slotronden had Hamilton het behalve met Hülkenberg ook nog met Fernando Alonso aan de stok, die hem voorbij wilde. “Dat was een spannend gevecht, maar het is toch wat minder leuk als het om de vijfde en zesde plaats gaat”, erkent de uiteindelijke nummer vijf.

Nico Rosberg
Rosberg kende in zijn Mercedes ook de nodige problemen. Net op het moment dat hij de met Pirelli-problemen kampende Hamilton passeerde, begaf de constructie van zijn voorvleugel het. “Het gebeurde heel spontaan en was best eng”, geeft hij toe. “Mijn monteurs vertelden me dat het onder controle was en ik op snelheid naar de pits kon komen, dus dat deed ik dan ook maar.”

Hoewel hij inderdaad op snelheid de pits inreed, duurde de stop zelf wél lang, en dus verloor Rosberg plaatsen. “Ik had een goed ritme te pakken en had zonder het probleem met de vleugel koers kunnen zetten naar een podiumplek, want de auto was snel genoeg. Het is dus erg jammer dat het mis is gegaan”, zo betreurt de nummer zeven van vandaag zijn pech.