De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft van de FIA een maand extra bedenktijd gekregen. Voor 3 juni moet worden aangegeven of de race dit jaar nog doorgang kan vinden.

De geplande seizoensopener werd in maart afgelast vanwege de ongeregeldheden in het land. De organisatie heeft altijd hoop gehouden dat de race later in het jaar alsnog kan worden verreden. Momenteel is het echter nog altijd onrustig in de golfstaat.

Aanvankelijk wilde de FIA voor 1 mei duidelijkheid of het evenement nog zou kunnen terugkeren op de kalender. Op advies van onder meer Bernie Ecclestone is die deadline nu verschoven.

“We hebben de Bahrain Motor Federation en het Bahrain International Circuit uitstel gegeven tot de World Motor Sport Council-vergadering op 3 juni”, meldt de FIA. “Deze beslissing is genomen na contact met de autoriteiten in Bahrein en de commerciële uitbater van de sport, Formula One Management.”

De organisatie van de Bahreinse GP hoopt dat de race snel kan terugkeren, maar benadrukt dat het herstellen van de orde in het land de nationale prioriteit is. “De situatie ontwikkelt zich positief”, stelt Zayed Rashid Alzayani, voorzitter van het circuit.

“De Grand Prix van Bahrein moet een feest zijn, want het is een enorme eer om de Formule 1 te mogen ontvangen. We presenteren ons aan de wereld en kijken er naar uit om de teams, coureurs en fans in de nabije toekomst te verwelkomen.”