Valtteri Bottas blijft een ijzersterk seizoen rijden. Wéér mag de Williams-coureur naar het podium. Nu in Rusland. Meer dan een derde plaats zat er alleen niet in, maar Bottas heeft er – voorlopig – vrede mee dat hij ‘best of the rest’ is na Mercedes.

“Ik mag hier wel blij mee zijn”, vertelt Bottas op het podium na afloop. “Zeker voor het team, als je kijkt waar we vorig jaar stonden. Nu staan we wéér op het podium en pakken we opnieuw veel punten. We waren vandaag ‘best of the rest’, want Mercedes is nog steeds te snel.”

“We hebben het best mogelijke gepresteerd gezien onze uitgangspositie. Als team mogen we hier blij mee zijn”, besluit Bottas, die nu vierde staat in het kampioenschap, achter Hamilton, Rosberg en Ricciardo, maar dus vóór coureurs als Alonso en Vettel.

Massa
Het team van Williams mag dan wel blij zijn, Bottas’ teamgenoot Felipe Massa is dat niet. Hij eindigde net buiten de punten op de elfde plek, nadat hij na technische problemen in de kwalificatie van P18 moest komen en de door Williams uitgedokterde strategie door verkeer op de baan verkeerd uitpakte.

“We maakten in de eerste ronde al een stop, zodat we daarna vrij baan hadden en ik op de zachtere banden plekken goed zou kunnen maken. Helaas kwam ik toen echter klem te zitten achter Sergio Pérez en verloor ik veel tijd achter hem”, moppert Massa.

“Het was hetzelfde liedje na mijn tweede stop”, beklaagt Massa zich verder. “Ik zat weer achter Pérez – die erg snel was op de rechte stukken – en had geen kans hem te passeren. Dat ik met deze enorm competitieve auto elfde ben geworden, is heel teleurstellend, maar we moeten dat nu zo snel mogelijk vergeten en zorgen dat we in Austin een foutloos weekend hebben en deze sterke vorm uitbuiten.”