Volgens zijn voormalige teamgenoot Jenson Button is Mercedes-coureur Lewis Hamilton niet vies van het spelen van mentale spelletjes om zijn teamgenoten eronder te krijgen, en is het afwachten hoe zijn huidige collega Nico Rosberg daarmee omgaat.

Button en Hamilton waren van 2010 t/m 2012 teamgenoten bij het team van McLaren, waar Button nog altijd voor rijdt. Hamilton zit inmiddels bij Mercedes, waar hij dit jaar voor het eerst serieus om de prijzen vecht met zijn teamgenoot Rosberg.

Nu er meer dan prestige binnen het team op het spel staat bij Mercedes, is het volgens Button niet uitgesloten dat Hamilton aan psychologische oorlogsvoering doet in zijn teamstrijd met Rosberg, want volgens de Brit is zijn landgenoot niet vies van mind games.

“Als er nog geen mind games gespeeld worden bij Mercedes, dan zal het denk ik niet lang meer duren voordat het zover is, want toen ik teamgenoten met Lewis was, probeerde hij dat ook bij mij”, vertelt Button aan de Daily Mail.

“Op sommige jongens heeft dit veel effect, maar andere coureurs doen dat soort spelletjes lachend van de hand en worden er juist sterker door”, weet Button, die zich afvraagt hoe Rosberg hier op reageert: “Hij is slim genoeg om het door te hebben als Lewis een spelletje met hem speelt, maar ik weet niet of dat Nico sterker maakt of juist kwaad doet.”

“Misschien krijgt Nico er op een gegeven moment ook wel helemaal genoeg van, maar los daarvan verkeert Lewis momenteel in bloedvorm. En zelfs als dat niet zo is en hij een slechte dag heeft, blijft hij altijd een felle tegenstander.”

Wat volgens Button in het voordeel van Rosberg – die achter Hamilton in het WK staat en de laatste vier races door hem werd verslagen – spreekt, is dat Mercedes zo dominant is dat het zich kan veroorloven haar coureurs gelijkt te behandelen en gelijke kansen te geven.

“Ze laten hun coureurs vrijuit racen omdat ze voor een show moeten zorgen. Ik denk dat ze daar ook mee door zullen gaan, en dat is goed voor de sport, zeker aangezien ik me serieus afvraag of er dit jaar een ander team dan Mercedes weet te winnen. Misschien dat het Red Bull in Monaco lukt, maar verder wordt het lastig voor de andere teams om Mercedes te verslaan.”