Jenson Button legde vrijdag 101 rondjes af met de McLaren MP4-30, waarmee het veruit de meest productieve testdag tot op heden was voor het team. “We hebben een grote stap gezet”, vertelt hij.

Hoewel de ervaren Button zijn hoofd uiteraard niet gelijk op hol laat brengen en het voorbehoud maakt dat McLaren en motorleverancier Honda er nog lang niet zijn en nog veel werk te doen hebben met zowel het chassis als de krachtbron, erkent hij toch dat de 101 rondjes een flinke opsteker én heel waardevol zijn geweest.

“Voor veel teams stelt het niks voor om honderd rondjes te rijden, maar voor ons voelt het aan alsof we wel duizend ronden hebben gedaan, aangezien we nog zoveel te leren hebben over onze auto en motor”, vertelt Button aan Autosport. “Het voelde echt heel lekker om deze 101 rondjes te doen, waarbij de betrouwbaarheid heel goed was. We hebben een grote stap gezet, waarvoor iedereen de handen ook flink uit de mouwen heeft gestoken.”

“Qua rondetijden zijn we natuurlijk nog lang niet snel genoeg, maar we maken duidelijk progressie en er zijn veel vlakken waarop we ons de komende dagen nog verder kunnen verbeteren”, meldt Button, die aangeeft dat McLaren zich vandaag en morgen op de performance van de motor en het afstellen van het chassis zal richten.

De verwachting is dat Button zelf daarbij op zondag, de slotdag van de slottest, achter het stuur zal zitten. Vandaag neemt testcoureur Kevin Magnussen de honneurs waar als vervanger van de van zijn crash van vorige week zondag herstellende Fernando Alonso. McLaren hoopt uiteraard dat Alonso op tijd fit is voor de eerste race, maar zo niet, dan kan Magnussen vandaag mooi alvast aan de MP4-30 wennen.