Jenson Button was zichtbaar geëmotioneerd toen hij tijdens de persconferentie zijn verhaal deed over hij hij zijn derde startplaats binnen wist te slepen.

De McLaren-coureur realiseert zich dat ‘nog maar’ de kwalificatie is en dat het ‘slechts’ een derde startplaats betreft, maar hij weet ook dat het voor McLaren een hele mooie opsteker is: “Dit is onder normale omstandigheden voor ons ook echt niet mogelijk, maar het is mooi dat we dit voor ons thuispubliek klaar hebben weten te spelen.”

“In Q1 ging ik als één van de eersten op slicks al erg lekker over de baan. Ik was ruim twee seconden sneller dan wie dan ook, maar ik verloor de auto bijna bij het opkomen van start-finish, waardoor ik met vier wielen over de witte lijn kwam en met mijn tijd me werd afgenomen. Ik dacht op dat moment echt dat ik er al in Q1 uit zou liggen.”

“Het is heel fijn om dan vervolgens alsnog de derde plaats te pakken, ook omdat de snelheid er lijkt te zijn. Natuurlijk niet de snelheid die Mercedes aan de legt, maar we zijn ogenschijnlijk snel genoeg om het onze naaste concurrenten heel moeilijk te maken.”

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen deed het in de schaduw van Button bepaald niet slecht met de vijfde tijd. Hij is dan ook niet alleen blij voor Button, maar ook met zijn eigen optreden: “Het was heel moeilijk in te schatten hoe de baan zich zou ontwikkelen, daarom deed ik het relatief rustig aan. Nu baal ik er stiekem een beetje van dat ik niet iets meer risico’s heb genomen.”

“Het verbaasde me overigens hoe snel de laatste sector opgedroogd was in Q3. Wat mij betreft waren we niet eens naar buiten gereden voor een nieuwe run, maar het bleek droger dan gedacht. Ik durf niet te voorspellen wat we vanaf deze startposities voor elkaar kunnen krijgen. We staan immers niet helemaal waar we normaal gesproken zouden staan, maar ik ga sowieso alles geven.”