McLaren-coureur Jenson Button durft het na zijn zege in Hongarije wel aan om oorlogstaal te bezigen aan het adres van concurrent Red Bull, want dat is volgens Button niet langer het dominante team.

Button profiteerde optimaal van de lastige weersomstandigheden op de Hungaroring en bekroonde zijn tweehonderdste Grand Prix-deelname zodoende door de zege te pakken, zijn tweede van het jaar.

Volgens Button is deze overwinning tekenend voor de goede vorm die McLaren momenteel bezit en is het evident dat het team nu op gelijke voet staat met Red Bull, of misschien zelfs wel iets sneller is: “We hebben drie van de laatste vijf races gewonnen, dus we zijn gewoon goed bezig”, vertelt hij aan Formula1.com.

“Ik denk dan ook dat Red Bull zich zorgen moet gaan maken, want we komen zowel tijdens de kwalificatie als de race steeds dichterbij”, vervolgt de Engelsman. “Ik ben het team daar dankbaar voor, want het is mede door hun harde werk dat we het gat hebben kunnen dichten.”

Hoewel Button erkent dat het kampioenschap voor hem een lastige opgave wordt, doet dat niet af aan zijn ambitie om te proberen er nog wat van te maken: “Mijn achterstand op Sebastian Vettel is erg groot”, beaamt de coureur die honderd punten achter staat op de kampioenschapsleider. “Dat komt vooral omdat ik in de twee races voor Hongarije ben uitgevallen. Dat heeft mijn kampioenschapskansen eigenlijk verpest. De enige manier om dat nog goed te maken, is door elke race voor Sebastian te eindigen, dus dat ben ik nu van plan.”