Na twee uitvalbeurten op rij begint McLarens Jenson Button in te zien dat de titel langzaamaan uit het zicht begint te verdwijnen: “Ik denk niet dat ik nog echt meedoe om het kampioenschap.”

Button heeft zowel twee weken geleden in zijn thuisland Engeland als gisteren in Duitsland niet gescoord en staat daardoor op een achterstand van 107 punten ten opzichte van lijstaanvoerder Sebastian Vettel. Buttons achterstand is dus bijna net zo groot als zijn eigen score van 109, terwijl Vettel riant aan kop gaat met 216 WK-punten achter zijn naam.

Dat het nagenoeg onmogelijk wordt om de titel nog te pakken, staat voor Button dan ook vast: “Ik denk eigenlijk niet dat ik nog meedoe in de strijd om het kampioenschap”, toont hij zich ten overstaan van ITV realistisch. “Het heeft de laatste paar races niet meegezeten en dat is jammer. Ik ben twee keer uitgevallen door pech, maar hopelijk heb ik mijn portie gehad en is dat nu voorbij.”

Nu hij zijn hoop op een tweede titel uit zijn hoofd heeft gezet, rest de wereldkampioen van 2009 niets anders dan van race naar race te leven: “Ik blijf natuurlijk wel gewoon elke race mijn uiterste best doen om een zo goed mogelijk resultaat te boeken”, bezweert hij.

Button krijgt daar komend weekend gelijk weer de kans voor, aangezien de Grote Prijs van Hongarije dan op de kalender staat.

De race in Budapest is overigens een bijzondere voor de 31-jarige Engelsman: “Het wordt namelijk mijn tweehonderste Grand Prix, dus ik heb mezelf ten doel gesteld om dan op het podium te staan”, besluit de coureur die in 2006 namens Honda ook nog eens zijn eerste Formule 1-zege boekte op de Hungaroring.