Robin Frijns is blij met het nieuws dat hij op de eerste twee dagen van de Formule 1-test op Silverstone mag instappen bij Sauber.

Formule 1.nl vernam een paar dagen geleden in Silverstone al van Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn dat Frijns in actie zal komen, maar die plannen leken even op de helling te komen door de problemen bij bandenfabrikant Pirelli. De voorgenomen Young Driver Test is namelijk niet meer alleen voorbehouden aan testrijders, maar mag op verzoek van de teams en Pirelli ook worden benut om de reguliere coureurs te laten testen met de nieuwe banden die Pirelli voortaan gaat gebruiken om herhaling van het bandenfiasco te voorkomen.

De deelname van Frijns is echter niet in het geding gekomen, zo blijkt. De Limburgse coureur, wiens GP2-optreden in Silverstone door een probleem met de wielophanging in het water viel, staat nog gewoon op het programma. Op zeventien en achttien juli stapt Frijns in bij Sauber, dat daarmee zijn vertrouwen in de nieuwkomer uitspreekt.

“De eerste twee dagen van de Young Driver Test mag ik voor mijn rekening nemen”, bevestigt Frijns. “Silverstone is een pittig baantje maar ik ben ontzettend blij dat ik de kans krijg om kilometers te maken in de 2013-auto. Er moeten diverse nieuwe onderdelen getest worden dus ik moet flink aan de bak. Het is mijn taak om Sauber sneller te maken dus ik ga mijn uiterste best doen: hard werken voor het team maar ondertussen ook genieten. Ik wil Sauber bedanken voor deze kans.”