Sauber-coureurs Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez draaiden tot ronde 32 plichtmatig hun rondjes af, maar in drie ronden tijd was het toen ineens klaar voor beide coureurs van het Zwitserse team.

Sutil was de eerste van de twee Sauber-coureurs die zijn race voortijdig tot een einde zag komen, toen hij tot zijn verrassing ineens stilviel. “De auto schakelde zichzelf uit”, meldt hij. “De stroom was ineens weg en dat was het dan. Ik weet niet hoe het komt, dus we zullen het moeten onderzoeken, net zoals er wel meer dingen zijn die op het moment niet goed werken en aandacht verdienen.”

Een (schrale) troost voor Sutil is dat hij geen goede klassering verloor door het mysterieuze mankement. “We waren te langzaam en hadden weinig grip. Gelukkig hebben we echter een plan om de auto aanzienlijk te verbeteren tijdens de komende races, al komt de Grand Prix van Bahrein – die voor volgende week al op het programma staat – helaas nog te vroeg om echt veel te veranderen.”

Gutiérrez
Drie ronden nadat Sutil zijn auto parkeerde, zat het er ook op voor Gutiérrez. “Ik kreeg de auto toen ik na mijn tweede stop wilde wegrijden niet meer in zijn één”, vertelt de Mexicaan.

“Het lukte gewoon niet, en het viel ook niet op te lossen”, vervolgt Gutiérrez, voor wie het ‘sowieso geen goede race’ was, hetgeen ook wel geïllustreerd werd door het feit dat hij als twaalfde begon, maar geen moment kans leek te maken op punten en bovendien achter zijn van vijf plaatsen verder terug vertrokken teamgenoot Sutil terecht was gekomen.