Het team van Ferrari heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van Felipe Massa en heeft ook geen haast om dat te doen. Dat schrijft de persafdeling van de renstal op haar eigen website.

In The Horse Whisperer, een digitale column op Ferrari.com, gaat het Italiaanse team dieper in op het silly season en wat het aanblijven van Mark Webber bij het team van Red Bull voor gevolgen heeft voor Ferrari en de zittende tweede coureur Massa.

Webber werd namelijk met Ferrari in verband gebracht om per 2013 het stoeltje van Massa – die in het laatste jaar van zijn contract zit – over te nemen. Dat Webber nu van de markt is, betekent echter niet automatisch dat Massa kan en mag blijven, zo stelt The Horse Whisperer.

“Er heerst in Maranello (de thuishaven van Ferrari, red.) geen haast om een beslissing te nemen”, zo wordt er geschreven. “Er zijn mensen die aannemen dat de toekomst van Massa bij Ferrari nu gegarandeerd is, maar diezelfde mensen riepen een paar weken geleden nog dat Massa het jaar niet zou afmaken of niet in aanmerking zou komen voor contractverlenging”, zo trekt deze laatste berichten in twijfel.

Vanuit Ferrari zelf wordt dus duidelijk gemaakt dat de knoop nog niet is doorgehakt, terwijl de Scuderia verder de verwachting uitspreekt dat er binnenkort wel weer andere geruchten de kop op zullen steken en nieuwe coureurs met het team in verband worden gebracht. “Er is vaak een hele lijst met rijders die aan ons team worden gelinkt, maar dat zijn we bij Ferrari wel gewend.”