Als je Mercedes mag geloven is Ferrari dit weekend een serieuze bedreiging. Bij de Scuderia zelf gaan de coureurs daar niet in mee. Die richten zich op Williams en wellicht ook Red Bull.

Kimi Räikkönen meldde zich in beide sessies op de tweede plaats, beide keren vlak achter een van de Mercedes-coureurs. Een prima prestatie, weet ook Räikkönen, al uit zich dat niet in reactie die overloopt van enthousiasme.

“We hebben vandaag gewoon gedaan wat we moesten doen”, steekt de Fin van wal. “In de morgen voelde de auto solide aan, waarna we in de middag wat meer worstelde met de hoge temperaturen en de wind. De rondetijden waren echter niet zo slecht. Helaas stuitten we even later op een rode vlag, precies op het moment dat we op het zachtere rubber naar buiten gingen voor een nieuwe run.”

“De auto is nog niet perfect. We moeten nog wat werk doen om het onszelf wat makkelijker te maken en van daaruit zien we wel hoe ver we kunnen komen in de kwalificatie.”

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel is aan het eind van de dag weliswaar content met het dagverloop, hij was ook kritisch op zichzelf. “Ik wilde te veel. Ik pushte te veel. Het heeft me niks opgeleverd, behalve een spin. Maar aan de andere kant: als je op enig moment een risicootje kunt nemen, dan is het wel op de vrijdag.”

“Ik denk dat het dit weekend opnieuw een interessante strijd wordt tussen ons en de Williams-mannen. Waarschijnlijk kan Red Bull zich ook nog in dat gevecht mengen. Mercedes had vandaag weliswaar geen opperbeste dag, maar is nog steeds heel sterk. We kunnen ons dan ook alleen op onszelf focussen.”