#Ferrari: 'Weinig gereden en weinig geleerd'

06-07-2012 | Door: Daan de Geus
Ook voor Ferrari is de vrijdag grotendeels in het water gevallen doordat het regenbanden moest sparen tijdens de vrije trainingen. De coureurs van de Scuderia durven daarom ook niet te zeggen hoe het team ervoor staat.

"Ik heb eigenlijk weinig te vertellen, of in ieder geval minder dan wat ik normaal gesproken te zeggen heb na de vrije trainingen", zegt Alonso. "We hebben namelijk maar weinig kunnen rijden omdat we slechts een beperkt aantal setjes regenbanden hebben."

"Het had daarom ook geen zin om meer te rijden dan we gedaan hebben", vervolgt Alonso. "Het was verstandiger voor ons om banden te sparen, zeker aangezien de weersvoorspelling voor de komende dagen ook niet bepaald best is en er ook voor morgen en overmorgen regen wordt verwacht."

"Onze auto lijkt het overigens prima te doen in de regen, maar het is onmogelijk om in te schatten waar we ten opzichte van de rest staan", meldt Alonso, die aan het eind van VT2 nog even naast de baan terecht kwam. "Ik had last van aquaplanning en verloor de controle. De voorvleugel raakte daar helaas bij beschadigd, dus die moeten we nu repareren."

Alonso sloot de trainingen achtereenvolgend als 22e en tiende af. Zijn teamgenoot Felipe Massa was goed voor een vijfde en vijftiende plek en heeft ook geen idee van hoe Ferrari er dit weekend voor staat: "Door de regen hebben we niet veel kunnen testen en heb ik maar drie getimede ronden gereden, dus we hebben eigenlijk geen idee van hoe de F2012 het hier doet. We zullen morgen dus nog behoorlijk wat werk moeten doen om ons voor te bereiden op de kwalificatie en race, ongeacht wat voor weer het dan wordt."


Tags: massa, ferrari, alonso
Er zijn weer twee topevenementen te boeken bij Ticket+Travel! Bestel nu snel om de Formule 1-testdagen in Barcelona of de 24 Uur van Le Mans bij te wonen. Lees meer...
REACTIES