Hoewel Ferrari de hoop nog niet heeft opgegeven dat het dit seizoen het tij nog keren, wordt in Maranello ook al hard gewerkt aan de auto voor 2012. Domenicali belooft een ‘innovatieve auto’.

Domenicali erkent dat Ferrari voor dit seizoen te conservatief is geweest. Daar moet verandering in komen, zegt de teambaas op de officiële Ferrari-website.

“Aangezien er weinig reglementswijzigingen zijn voor volgend jaar ligt een doorontwikkeling van de huidige auto voor de hand. Na het windtunnelmodel en de schetsen op de ontwerpafdeling gezien te hebben, kan ik echter zeggen dat Ferrari volgend jaar aan de start verschijnt met een zeer innovatieve auto.”

Volgens Domenicali is dat ook nodig om direct van het begin van het seizoen competitief te zijn. Dit jaar duurde het lang voordat Ferrari op gang kwam, waardoor kopman Fernando Alonso nu al tegen een achterstand van 89 punten op Sebastian Vettel aankijkt.

“We richten ons nu op het winnen van races”, zegt Domenicali. “Ik ben ervan overtuigd dat we nog goede resultaten kunnen scoren, maar we moeten niet naar de stand kijken. Met het huidige verschil zal het erg lastig worden de titel te pakken. Maar we hebben het potentieel om goed te presteren en geloven in onszelf.”