Aankomend weekend slaat het Formule 1-circus voor het eerst in de geschiedenis zijn tenten op in Rusland. Force India-coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez vertellen wat ze verwachten van het Grand Prix-weekend in Sotsji.

Hülkenberg wil de fonkelnieuwe piste nog even niet vergelijken met andere banen. “Het is lastig om vanuit een plattegrond op te maken hoe een circuit is om op te rijden. Ik ervaar het liever eerst zelf voordat ik er een oordeel over vel. Het is nog te vroeg om vergelijkingen te trekken”, aldus de Duitser. “Het is in elk geval duidelijk dat er veel snelle gedeelten en rechthoekige bochten in zitten.”

The Hulk ziet de uitdaging van het nieuwe circuit wel zitten: “Het is leuk om een nieuwe baan te leren. Na een rondje of tien zit alles wel in je hoofd, en voel je jezelf meer op je gemak. Daarna komt de afstelling van de auto aan de beurt.”

Teamgenoot Pérez denk ook ongeveer tien rondjes nodig om de omloop onder de knie te krijgen. “Normaal gesproken ga ik altijd even lopen en fietsen op een nieuwe baan. We moeten hoe dan ook allemaal vanaf nul beginnen”, vertelt de Mexicaan. “De locatie in het Olympic park ziet er in elk geval indrukwekkend uit. Er zijn lange rechte stukken, krappe bochten en het zal aanvoelen als een stratencircuit omdat de muren dichtbij staan.”

De coureurs verheugen zich bovendien op wat ze buiten de auto gaan zien – beide heren zijn nog nooit in Rusland geweest. “Ik heb er echt zin in, Rusland wordt een geheel nieuwe ervaring voor me. Ik ga de toerist uithangen in de stad”, zegt Pérez. “Het is altijd leuk om een nieuwe plek te verkennen”, vult Hülkenberg hem aan.

Bij monde van teambaas Vijay Mallya staat Force India ook nog even stil bij Jules Bianchi. “Iedereen hier blijft Jules en zijn team ondersteunen. We kennen hem goed omdat hij in 2012 reserverijder bij ons was. Zijn herstel is op dit moment het allerbelangrijkste.”