Met alleen maar noteringen in de top tien, is Force India goed begonnen aan de Grand Prix van China. Adrian Sutil en Paul di Resta hoeven morgen in de ochtendsessie alleen nog maar wat puntjes op de i te zetten.

Sutil werd twee keer achtste, Di Resta eindigde als tiende en negende. Samen reden ze vandaag in Sjanghai 101 ronden. “Ik ben blij met hoe het ging”, vertelt Sutil na afloop. “Er waren geen grote problemen en we hebben – vooral op het aerodynamische vlak – veel dingen uitgeprobeerd. Het is nu zaak uit te zoeken wat de juiste onderdelen zijn voor de rest van het weekend.”

“De banden verschillen enorm in hun presteren. De medium compound presteert beter dan de zachte band. We kunnen vooraan goed meedoen maar het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan ten opzichte van de concurrentie”, besluit de Duitser.

Di Resta beaamt het bandenverhaal van zijn teamgenoot. “We waren vandaag vooral bezig om de banden te doorgronden zodat we het maximale uit ze kunnen halen”, zegt de Schot over het rubber. “Ik denk dat iedereen te maken had met een groot verschil tussen de twee compounds. Dit circuit vergt in ieder geval altijd veel van de banden.”

“We hebben ons programma afgewerkt en hebben veel verschillende afstellingen uitgeprobeerd. Nu is het zaak dat we alle verzamelde informatie analyseren om voor de rest van het weekend de beste beslissingen te nemen.”