In Valencia verschijnen maar liefst drie Nederlanders aan de start in de GP2. Giedo van der Garde en Nigel Melker krijgen gezelschap van Daniel de Jong.

De Jong heeft zich voor vier races verbonden aan het Italiaanse Rapax-team. In februari testte hij al twee dagen voor dit team op Jerez. Tot een contract voor het hele seizoen leidde het niet, maar nu kan hij alsnog instappen.

“Al met al is het natuurlijk een grote uitdaging om midden in het seizoen mijn GP2 debuut te maken”, zegt De Jong op Autosport.nl. “Ik zie dit vooral als een goede mogelijkheid om mijn opties voor 2013 af te wegen. We focussen op een gedegen start in Valencia en werken verder vanaf daar. Ik kan in ieder geval niet wachten tot Valencia; het is een prachtige kans.”

Na Valencia komt De Jong ook nog in Silverstone, Budapest en Spa-Francorchamps uit in de GP2. Verder blijft hij actief in de Auto GP. “Daar ligt mijn focus dit seizoen”, aldus De Jong. “Deze klasse wordt verreden in het voorprogramma van het WTCC. Maar nu de overzeese WTCC-evenementen in Brazilië en de Verenigde Staten voor de deur staan, is het gat tussen de races best groot. De mogelijkheid om GP2 te rijden kwam dus op een uitgelezen moment.”