Lewis Hamilton is er absoluut op gebrand zijn thuispubliek in Silverstone komende zondag op een zege te trakteren: “Met minder neem ik geen genoegen”, stelt de Britse Mercedes-coureur.

Hamilton won de Grand Prix van Engeland al twee keer: in 2008 en in 2014. “Het is moeilijk om te beschrijven wat voor geweldig gevoel ik vorig jaar had toen ik de erebokaal weer omhoog mocht tillen, voor een zee van over het rechte stuk uitgewaaierde fans”, geniet hij nog na.

Wat het extra mooi maakte, was dat de zege volgde na een moeilijk weekend en enkele seizoenen zonder thuisoverwinning. “Het winnen van die race zal me altijd bijblijven, en met minder dan een herhaling van die zege neem ik geen genoegen”, verkondigt hij strijdlustig.

Tijdens het vorige raceweekend, in Oostenrijk, presteerde Hamilton ‘eigenlijk geen moment op de top van mijn kunnen’, dus de kampioenschapsleider is erop gebrand voor eigen publiek terug te slaan: “We hebben bij Mercedes een geweldige auto – nog beter dan die van vorig jaar – en deze zou het goed moeten doen op Silverstone, dus ik ga absoluut alles geven. Ik wil het circuit op z’n grondvesten laten schudden na het vallen van de finishvlag.”

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg heeft juist een sterk raceweekend in Oostenrijk achter de rug. “Mij verging het daar, een foutje in de kwalificatie uitgezonderd, geweldig, met een schitterende zege als resultaat. Daarna heb ik er ook nog een dag kunnen testen als voorbereiding op Silverstone, dus ik voel me er helemaal klaar voor om ook in Engeland weer vol in de aanval te gaan.”

Net als Hamilton denkt ook Rosberg dat de Mercedes W06 het goed zal doen op Silverstone en ook hij verheugt zich erop voor alle enthousiaste – grotendeels Britse – fans op de tribune te racen. “En ik weet heus wel wie hun favoriet is”, erkent de Duitser. “Maar ik hoop dat we de fans in ieder geval een mooi gevecht kunnen voorschotelen.”

“Vooral voor de jongens van ons teams die normaal op de fabriek werken en er nu eens bij kunnen zijn, hoop ik er wat moois van te maken. Dat lijkt me de beste beloning voor al het harde werk dat ze doen”, zo besluit Rosberg.