Lewis Hamilton heeft geen haast met het maken van een beslissing over zijn toekomst. De Engelsman voelt zich goed bij McLaren, maar wacht voorlopig nog met bijtekenen bij het team uit Woking.

 

Hamiltons deal met McLaren loopt aan het eind van het seizoen af. Over zijn toekomst in de Formule 1 is daarom – en dan met name afgelopen seizoen – veel geschreven, aangezien het niet altijd even best ging en de relatie tussen team en coureur onder druk leek te staan.

 

Dit jaar gaat het vooralsnog echter beter met en voor Hamilton. De wereldkampioen van 2008 is het seizoen prima begonnen met twee polepositions en drie podiumplaatsen en hij gaat daardoor zelfs aan de leiding in het WK.

 

Hamilton lijkt een stuk beter in zijn vel te zitten en zich goed te voelen bij McLaren, hetgeen hij dan ook beaamt in gesprek met de Daily Telegraph: “Dit jaar is alles beter”, zegt hij. “Het team is beter, de auto is beter en ikzelf ben ook veel beter”, zo somt hij op.

 

“De band met mijn vader is bovendien ook weer hersteld en wordt bovendien steeds sterker. Ik zit echt prima in mijn vel en dat valt ook te zien aan mijn resultaten. Ik presteer een stuk regelmatiger en ben gelukkig met het aantal punten dat ik heb gepakt en hoe ik er voor sta in het kampioenschap”, vertelt de coureur die met een score van 45 punten zoals gezegd aan de leiding gaat in het WK.

 

Ondanks deze positieve berichten, lijkt Hamilton niet van plan op korte termijn zijn handtekening onder een nieuw contract met McLaren te zetten. “Als de tijd er rijp voor is, zal ik een beslissing over mijn toekomst maken, maar vooralsnog is het nog niet zover.”

 

“Ik denk op dit moment namelijk alleen maar aan dit seizoen en nog niet aan volgend jaar”, benadrukt Hamilton. “Dat doe ik pas als ik het nodig vind. Wanneer dat is, weet ik nog niet, behalve dat het uiteraard vóór het eind van dit seizoen is.”

 

De Brit zinspeelt er overigens wel op dat een langer verblijf bij McLaren de meest aannemelijke optie is. “Ik zou het moeilijk vinden om dit team te verlaten”, erkent hij, waarna hij benadrukt dat hij weet wat hij aan McLaren heeft en niet verwacht dat onderhandelingen over contractverlenging veel tijd in beslag zullen nemen: “Het is niet zo dat ze me nog moeten overtuigen.”