Lewis Hamilton heeft via Twitter toegegeven dat de aanvaring met Kamui Kobayashi tijdens de Grand Prix van België zijn eigen schuld was.

In eerste instantie zei Hamilton dat het voor hem een raadsel was wat er precies gebeurde, maar inmiddels is de situatie duidelijk voor hem. “Na de herhaling te hebben gezien, erken ik dat het volledig mijn fout was”, aldus Hamilton. “Ik dacht dat ik er al voorbij was en liet niet genoeg ruimte over voor Kobayashi.”

De Brit biedt zijn verontschuldigingen aan zowel de Japanner als McLaren aan. “Het team verdient beter van mij”, zegt Hamilton.

Kobayashi zei al eerder dat hem geen blaam trof. “Ik wist dat Lewis sneller was en had dus geen reden om met hem te vechten”, aldus de Sauber-coureur. “Ik bleef daarom gewoon op mijn lijn rijden en had totaal niet verwacht dat Lewis opeens mijn kant op zou komen.”

Hoewel hij niet de intentie had om de positie terug te pakken op Hamilton, kwam Kobayashi wel weer dichterbij de McLaren nadat hij was ingehaald. “Ik weet niet of hij DRS gebruikte, maar ik had alleen KERS aan”, verklaart hij. “We reden met weinig downforce, dus ik denk dat mijn topsnelheid daardoor hoger was.”