Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij bij zijn klapper tijdens de Grand Prix van België mogelijk even het bewustzijn heeft verloren. De Brit eindigde op Spa via Kamui Kobayashi in de muur.

Op de onboardbeelden was te zien dat Hamilton zijn hoofd en armen niet bewoog terwijl de auto tot stilstand kwam en pas een seconde of vijftien na de impact in beweging kwam. Volgens het team was hij aangeslagen, maar tegenover Formule 1-journalist Adam Cooper geeft Hamilton nu toe dat hij misschien even bewusteloos was.

“Ik kan me niet veel herinneren van de knal in de muur”, vertelt de McLaren-coureur. “Dat kan een teken zijn dat ik tijdelijk niet bij kennis was, maar ik weet het niet zeker. Ik weet nog dat ik de bocht inging, of in probeerde te gaan, maar daarna is het wazig. Het was een harde klap. Ik reed zo’n 320 kilometer per uur en er was niet veel vertraging voordat ik de muur raakte.”

Hamilton nam na afloop van de race verantwoordelijkheid voor de crash. Via Twitter bood hij zijn verontschuldigingen aan Kobayashi en zijn eigen team aan. “Aanvankelijk wist ik niet wat er gebeurd was. Maar nadat ik de beelden terugzag, wist ik meteen dat het mijn schuld was. Het was belangrijk om de zaken direct recht te zetten.”

Niet alleen op de baan kreeg Hamilton een klap te verduren. Ook de media heeft het flink op hem gemunt. De Brit zegt zich er niet veel van aan te trekken. “Ik ben daar niet mee bezig”, aldus Hamilton. “Ik ga op dezelfde manier verder, maar doe uiteraard mijn best om uit de problemen te blijven. Ik richt me vooral op het boeken van betere resultaten. Dan houden de negatieve verhalen vanzelf wel op.”