Na in China zijn hattrick te hebben gecompleteerd, gaat Lewis Hamilton in Spanje voor zijn vierde zege op rij, terwijl zijn team Mercedes erop gebrand is haar voorsprong verder uit te bouwen.

“Na drie goede raceweekends op rij – in Maleisië, Bahrein en China – kan ik uiteraard niet wachten op de volgende race, waarin ik de lijn van de laatste Grands Prix hoop door te trekken bij het begin van dit volgende deel van het seizoen”, vertelt Hamilton, de winnaar van de laatste drie wedstrijden.

“Hoewel ik de baan in Barcelona – net als alle andere coureurs – goed ken, heb ik er nog nooit gewonnen, maar het loopt op het moment erg lekker bij mij, dus ik hoop dat het er dit jaar eindelijk van komt”, verklaart de ambitieuze nummer twee uit de tussenstand.

Updates
De nummer één uit het kampioenschap, Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg, wil nog niet over mogelijke raceresultaten reppen, maar kijkt al wel vooruit naar de kwalificatie: “Vorig seizoen pakte ik hier de poleposition en ik hoop dat ik dat kunstje kan herhalen”, zegt de coureur die verder vooral op een ‘interessant’ weekend rekent: “Ik denk dat we eigenlijk in Spanje pas een duidelijk beeld krijgen van hoe ieder team er voor staat, terwijl iedereen ook nog eens met updates komt, dus het wordt spannend om te zien hoe het daar uitpakt.”

Ook de Mercedes-teambazen Toto Wolff en Paddy Lowe zijn daar erg benieuwd naar, zo vertellen de bobo’s. “Er wordt vaak gezegd dat een auto die het goed doet in Barcelona, overal competitief is, dus ik kan niet wachten om te zien hoe we er voor staan”, vertelt Lowe.

“We hebben ondanks onze voortvarende seizoensstart niet stilgezeten en ons doel voor Spanje is dan ook niet louter om onze voorsprong te behouden, maar om deze uit te breiden”, benadrukt de Brit, die bijval krijgt van zijn Oostenrijke collega: “We weten dat onze rivalen alles doen om het gat te dichten, dus wij moeten ervoor zorgen dat we harder werken dan de rest en het verschil juist groter maken”, besluit Wolff.