Lewis Hamilton zegt zich niet bezig te houden met alle geruchten over zijn toekomst en de desbetreffende onderhandelingen. De McLaren-coureur concentreert zich puur op de titelstrijd.

Hamiltons contract met zijn huidige werkgever McLaren – het team waar hij al sinds zijn dertiende deel van uitmaakt – loopt aan het eind van het jaar af. De gesprekken over contractverlenging lopen echter niet al te soepel, terwijl de de 27-jarige Engelsman aan de andere kant schermt met de interesse van Mercedes en volgens sommige berichten zelfs al heeft besloten om naar dat team te gaan.

In gesprek met persbureau Reuters wil Hamilton niet uitweiden over wat er achter de schermen allemaal aan de hand is. Sterker nog, de wereldkampioen van 2008 zegt zich er op dit moment niet meer persoonlijk mee bezig te houden. “Ik heb voor mezelf al uitgemaakt wat ik wil, maar alle onderhandelingen worden uitgevoerd door de mensen die ik daarvoor in de arm heb genomen.”

“Mijn prioriteit ligt namelijk bij het winnen van de titel”, benadrukt Hamilton, die in het kampioenschap tegen een achterstand van 37 punten op lijstaanvoerder Fernando Alonso aankijkt. “Ik laat me daarbij dan ook niet afleiden door alle geruchten en verhalen die de ronde doen, want een groot deel ervan is toch onzin.”

“Op dit moment concentreer ik me er gewoon voor honderd procent op om samen met McLaren de titel te pakken, want het team en ik werken er sinds 2009 al keihard aan om voor de tweede keer samen kampioen te worden, dus hopelijk komt het daar nu van.”

De huidige nummer twee in het kampioenschap geeft tot slot nog aan dat er geen bepaalde datum is waarvoor hij uitsluitsel wil hebben over waar hij volgend seizoen rijdt: “Er is geen sprake van een deadline.”

De Engelse krant The Telegraph bericht overigens nog dat het van een bron uit de omgeving van XIX Entertainment, het bureau dat de zaken van Hamilton behartigd, heeft vernomen dat XIX er niet bij Hamilton op aandringt om vanwege het geld en de financiële (sponsor)voorwaarden naar Mercedes te vertrekken: “De keuze is aan Lewis, en niemand anders”, beweert deze bron.

“XIX kijkt naar de lange termijn en zou Lewis nooit adviseren om een stap te zetten die slecht is voor zijn carrière als Formule 1-coureur. Sportief succes is namelijk het belangrijkste. Ze willen dat Lewis op de baan zoveel mogelijk races en kampioenschappen wint, want op den duur wordt hij dan vanzelf ook wel succesvol naast de baan. Daar is genoeg tijd voor.”