Lewis Hamilton omschrijft zijn overwinning in de Grand Prix van Duitsland als ‘een van mijn mooiste zeges ooit.’ De Brit durft zelfs weer aan de wereldtitel te denken,

Mijn zijn zege is Hamilton de eerste coureur na Vettel die in 2011 meer dan een race heeft gewonnen, en dus is hij op papier de logische uitdager van regerend wereldkampioen en WK-leider Vettel. En het was een mooie zege, vindt Hamilton zelf. “Als je ronde na ronde zo dicht bij elkaar rijdt, draait het allemaal om precisie. Niks mag verkeerd gaan, alles moet perfect zijn. En dat was het vandaag”, zegt de McLaren-coureur. “Ik moest rijden met mijn hart, maar ook met mijn hoofd. Als het dan lukt, is dat een enorm bevredigend gevoel.”

Door zijn overwinning komt Hamilton op vijf punten van Mark Webber, die de tweede plaats in het WK bezet. Hij staat nog wel 82 punten achter op klassementsleider Sebastian Vettel. Het gat is groot, maar niet onoverbrugbaar, denkt Hamilton. “Het zal enorm zwaar worden om wereldkampioen te worden, maar sinds vandaag doe ik in elk geval weer mee in die strijd. Als we deze vorm kunnen vasthouden is het nog mogelijk.”

Voor Jenson Button is de Grand Prix van Duitsland een enorme teleurstelling. Net als in Silverstone vakt hij ook hier voortijdig uit. “Mijn start was dramatisch, ik had enorm veel wielspin en werd door drie man ingehaald. Daarna kwam ik achter Petrov te zitten, die minder snel was dan ik, maar waar ik niet aan voorbij kwam. Uiteindelijk hield de stuurbekrachtiging ermee op, wat weer het gevolg vwas van een hydraulisch probleem. Enorm teleurstellend, maar de zege van Lewis toont in elk geval aan dat we op de goede weg zijn.”