Lewis Hamilton wil graag voor McLaren blijven rijden, maar geeft aan dat het team hem dan wel een auto moet blijven bieden die tot overwinningen in staat is.

Britse media vroegen Hamilton of hij zichzelf de rest van zijn carrière bij McLaren ziet rijden. “Het enige dat ik voor me zie is het winnen van wereldtitels”, antwoordde hij. “Ik heb maar een korte tijd in de Formule 1.”

“Ik bevind me in de bevoorrechte positie dat ik bij een topteam zit”, vervolgt Hamilton, die voor aanvang van dit seizoen XIX Entertainment van Simon Fuller aanstelde als zijn nieuwe managementbureau. “Ik ben op mijn gemak momenteel, maar het belangrijkste is dat ik wereldtitels kan winnen.”

En dat hoeft niet per se voor McLaren te zijn. “Loyaliteit kent zeker zijn grenzen”, erkent Hamilton. “Ik heb het naar mijn zin bij McLaren en hoop dat dat zo blijft, maar uiteindelijk moet je altijd kijken naar waar je staat en wat er gaande is.”

Hamilton benadrukt echter dat het niets afdoet aan zijn toewijding aan McLaren. “Ik zet me volledig in om samen zo succesvol mogelijk te zijn. Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar, ben ik de enige die ieder seizoen een race heeft gewonnen. Ik heb dus telkens een winnende auto gehad. Dat is natuurlijk zeer positief.”