Lewis Hamilton zou in de loop van zijn carrière graag een keer uitkomen voor Ferrari. De Brit benadrukt echter wel dat hij op dit moment erg gelukkig is bij Mercedes en dat er niets speelt tussen hem en de Italiaanse renstal.

“Op dit moment zie ik mezelf nergens anders rijden”, begint Hamilton. “Ik ben erg gelukkig met mijn overstap naar Mercedes. Maar ik geef onmiddellijk toe dat het wel mooi zou zijn als ik ooit voor Ferrari kon rijden. Ferrari is in elke klasse waarin ze meedoen een topteam. Elke coureur droomt van een plek bij Ferrari.”

“Als je de kans krijgt, moet je die met twee handen aanpakken”, vervolgt Hamilton. “Het maakt niet uit voor welk team je op dat moment uitkomt. Als je naar de Ferrari kijkt denk je: ‘Dat is toch wel heel gaaf’. Maar nogmaals ik ben erg gelukkig waar ik nu zit en ik hoop dat zij nog lang met mij door willen.”

Teamgenoten
Dat Hamilton niet wegloopt voor een beetje concurrentie blijkt wel uit het feit dat het hem niet uitmaakt wie zijn teamgenoot is. “Ik probeer van iedere coureur te winnen en dat kan ik ook. Ik zou het geweldig vinden als ik naast Sebastian Vettel mocht rijden. Hij heeft een goede auto, dus dat sowieso een geweldige ervaring.