Lewis Hamilton is zo goed als over zijn gezondheidsklachten heen en heeft ook niets overgehouden aan zijn auto-ongeluk in Monaco. Dat vertelt de inmiddels in Brazilië gearriveerde Brit.

Hamilton stelde zijn reis naar Brazilië met een dag uit. Omdat hij zich niet lekker voelde, verklaarde zijn team Mercedes aanvankelijk, maar Hamilton zelf liet later weten dat een auto-ongeluk in zijn woonplaats Monaco ook had bijgedragen aan zijn beslissing om later naar São Paulo af te reizen.

De Mercedes-coureur, die inmiddels gewoon in Interlagos is, vertelt tijdens zijn media-verplichtingen aldaar dat hij geen letsel aan het auto-ongeluk over heeft gehouden. Ziek – de Engelsman zou koorts hebben gehad – voelt hij zich bovendien ook niet meer.

“Ik voel me goed”, zegt hij. “Het gaat ook steeds beter. Ik zit bijna weer op honderd procent.” Dat hij zich enkele dagen niet goed voelde en dus van de dokter het advies kreeg zijn reis uit te stellen, wijt Hamilton aan zijn drukke schema rondom en na de Grand Prix van Mexico.

“Ik ging de woensdag voor de race naar Mexico en heb vanaf die dag tot en met de donderdag na de race aan één stuk door gewerkt. Daarna was ik druk met het plannen van het verjaardagsfeest van mijn moeder, die zestig is geworden. Dat was super, maar zondag en maandag zat ik er doorheen.”

Zo goed als hersteld, laat Hamilton weten dat hij veel zin heeft in de race in Brazilië, en de seizoensafsluiter over iets meer dan twee weken in Abu Dhabi. “Want voor je het weet is het winterstop en duurt het maanden voor je weer mag rijden. Ik koester de momenten dat ik nog kan rijden dan ook.”