Door een versnellingsbakprobleem eindigde Lewis Hamiltons race in Singapore in mineur, maar de McLaren-coureur blijft daar gelaten onder en geeft de hoop bovendien nog niet op.

Hamilton reed keurig op kop en leek goede kans te maken om de Grand Prix van Singapore te winnen, totdat zijn versnellingsbak na 22 ronden de geest gaf, hij de eerste uitvaller van de race werd en dus ook voor de derde keer in vijf races tijd een nulscore achter zijn naam moet invullen.

Ondanks zijn pech probeert Hamilton, die de twee van de laatste vijf races die hij wél uitreed overigens wist te winnen, zijn hoofd echter niet te laten hangen: “Soms loopt het nu eenmaal zo”, relativeert hij zijn uitvalbeurt tegenover de verzamelde pers. “Het was eigenlijk best een goede race voor me, want we hadden een goed tempo te pakken, maar het heeft gewoon niet zo mogen zijn.”

Dat zijn versnellingsbak ermee ophield, kwam overigens niet als een complete verrassing voor de Engelsman. “Zo’n drie á vier ronden voordat ik uitviel had ik al moeite met schakelen. Ik gaf dat ook door over de radio. Het team vertelde me toen nog dat er zo te zien geen problemen waren, maar een paar ronden later deed mijn versnellingsbak toch ineens niets meer.”

“Ik geef echter niet op”, zo blijft Hamilton, die door zijn uitvalbeurt van de tweede naar de vierde plaats in het WK is afgezakt, strijdvaardig. “Het wordt er uiteraard niet makkelijker op door zo’n uitvalbeurt, maar we blijven vechten en ik ga me nu gewoon op de volgende race concentreren”, besluit de coureur die nu 52 punten achterstaat op lijstaanvoerder Fernando Alonso.