Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zich geen zorgen over de mentale weerbaarheid van Sebastian Vettel. ‘Hij presteert juist bijzonder goed onder druk.’

Door foutjes zoals in de slotronde van de Canadese Grand Prix en de openingsfase van de race in Duitsland, menen sommigen dat Vettel kwetsbaar is als hij onder druk staat. Zijn chef wuift die kritiek weg.

“Monaco was een duidelijk voorbeeld van hoe verbazingwekkend goed hij met druk kan omgaan”, stelt Horner in het Britse tijdschrift Autosport. “Op banden die niet waren bedoeld om zo lang mee te gaan, hield hij auto’s achter zich die op veel verser rubber reden.”

Ook in de kwalificatie bewijst Vettel volgens Horner herhaaldelijk dat het met zijn mentale gestel wel goed zit. “Soms lijkt het erop dat hij het moeilijk gaat krijgen, maar weet hij het toch weer voor elkaar te boksen.”

Volgens Horner wordt er teveel nadruk gelegd op de momenten dat het even mis gaat. “Zelfs in Duitsland werd hij nog vierde. De minste resultaten van zijn rivalen zijn een stuk slechter. Hij heeft zes overwinningen, twee tweede plaatsen en een vierde plaats op zak. Dat is een fraai rapport.”