Het seizoen is pas twee Grands Prix oud en toch staat de druk al vol op Mark Webber. Hij kijkt tegen een achterstand van 25 punten aan ten opzichte van teammaat Sebastian Vettel.

Vettel won de eerste twee races van het seizoen terwijl Webber niet verder kwam dan een vijfde en vierde plaats. De vooruitzichten waren voor de Red Bull-coureur in Maleisië een stuk beter dan in Australië, maar een slechte start en eerste ronde kwamen hem duur te staan.

Webber kon tijdens de start niet beschikken over KERS en zag de ene na de andere auto voorbij rijden. “Mark had enorme pech, het had niet erger kunnen zijn. Zijn KERS-systeem schoot in veiligheidsmodus”, verklaart teambaas Christian Horner.

“Mark kwam slecht weg, had geen KERS tijdens de lange aanloop naar de eerste bocht – slechts op één circuit is de eerste bocht verder weg – en zijn eerste ronde was ook niet goed waardoor Kamui Kobayashi de negende positie van hem afpakte.”

Webber besloot na overleg met het team voor een agressieve strategie te kiezen en vier keer binnen te komen voor een pitstop. “Het was aan Mark om die strategie te laten slagen en dat deed hij. Mark reed een fantastische race en eindigde bijna alsnog op het podium. Ik ben echt onder de indruk.”

Volgens Horner is de Australische coureur teleurgesteld, maar ziet hij tegelijkertijd kansen na zijn optreden in Maleisië. “Ik heb met Mark gesproken en weet hoe hij er onder is. Hij werd vijfde en vierde onder moeilijke omstandigheden, die punten tellen aan het einde van het seizoen dubbel. Mark gaat ons nog versteld doen staan, daar ben ik van overtuigd.”