Caterham-coureur Heikki Kovalainen hoopt komend seizoen – mede dankzij de introductie van KERS op zijn bolide – de stap naar het middenveld definitief te kunnen maken.

 

Caterham, wat vorig jaar nog als Lotus door het leven ging, slaagde er in in de tweede helft van 2011 met regelmaat in aansluiting te vinden bij het middenveld, en hoopt dit hoopgevende feit een vervolg te geven door zich in 2012 definitief tussen de middenmoters te nestelen.

 

“We hebben ons als doel gesteld om deel uit te gaan maken van het middenveld en tijdens elke kwalificatie tot Q2 door te dringen”, vertelt Kovalainen aan Sky Sports, waarbij hij verwijst naar een plekje tussen de beste zeventien op de startopstelling.

 

“We willen de strijd aanbinden met de teams die vlak boven ons staan”, vervolgt de Fin. “Het zit in dat groepje van renstallen namelijk allemaal erg dicht bij elkaar, en wij willen ons daar tussenin nestelen.”

 

Dat hij in 2012 in zijn nieuwe Caterham-bolide, de CT-01, de beschikking krijgt over KERS – het ‘boost’-systeem waar hij in 2011 niet over kon beschikken – zal volgens Kovalainen een steentje bijdragen om Caterham competitiever te maken: “Het levert ongeveer vier tienden per ronde op en moet ons in staat stellen om, met name bij de start, in duel met onze rivalen een vuist te maken.”