Heikki Kovalainen reed gisteren de meeste ronden van alle coureurs. Met de betrouwbaarheid van de Caterham CT01 zit het dus goed.

 

Op dinsdag kon Kovalainen weinig ronden afleggen door een aanhoudend probleem, maar de rest van het testwerk verliep naar tevredenheid. Vandaag rijdt Giedo van der Garde in de Caterham, terwijl Jarno Trulli morgen aan de beurt is.

 

“Het probleem zat hem niet zozeer in de auto”, verklaart Kovalainen. “Er was iets mis met de elektronica, maar dat konden we snel oplossen. Daarna kregen we de auto echter niet meer gestart. Er was een vreemd probleem met de startmotor. Ook dat is inmiddels opgelost en daarna hadden we een vlekkeloze dag.”

 

Kovalainen kon de hele dag gebruikmaken van KERS, dat dit jaar debuteert op de Caterham. De Fin was verbaasd hoe soepel dat ging. “Ik had verwacht dat we kleine problemen zouden tegenkomen”, vertelt hij. “Bij McLaren heb ik er enige ervaring mee opgedaan en ik weet nog dat het niet meeviel om het aan de praat te krijgen. Maar Red Bull heeft ons een goed systeem geleverd.”

 

Volgens Kovalainen staat het team er nu al beter voor dan vorig seizoen. “We zijn beter voorbereid”, zegt hij. “Vorig jaar ontbraken er nog onderdelen voor de ophanging en hadden we problemen met de stuurbekrachtiging. Nu is de auto compleet en werkt alles naar behoren.”

 

“De auto laat zich eenvoudig afstellen en de achterkant is stabieler ten opzichte van zijn voorganger”, vervolgt Kovalainen. “Dat had ik niet verwacht, aangezien de geblazen diffusor is verdwenen. Het insturen van langzame bochten is niet optimaal. Maar we rijden nog met de oude voorvleugel. Zodra de nieuwe er is, zou dat beter moeten gaan.”