Daniil Kvyat besluit zijn thuisrace na de straf voor Kimi Räikkönen op de vijfde plaats. Een prima resultaat na een moeilijk weekend, weet de Rus. Daniel Ricciardo reed eveneens een goede wedstrijd, maar strandde in het zicht van de haven.

Daniel Ricciardo moest in de 47ste ronde de strijd staken. De oorzaak van het uitvallen is nog niet met zekerheid boven tafel, maar de Australiër denkt zelf dat er iets mis was met de wielophanging. “Bij het uitkomen van bocht vier merkte ik dat er iets mis was met de auto en ik stelde het team daarvan op de hoogte. Zij gaan nu uitzoeken wat er daadwerkelijk mis was.”

“We hadden geen torenhoge verwachtingen van de race, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met het feit dat we lekker aan het knokken waren met wat Ferrari’s en Williamsen. Ik denk dat ik een prima race heb gereden, het is alleen jammer dat ik geen punten heb gekregen om het te bewijzen.”

Kvyat
Daniil Kvyat zag de finishvlag wel en met de vijfde plaats poetst hij de teleurstelling van de moeizaam verlopen race van vorig jaar weg. De jonge thuisracer is dan ook blij met hoe zijn race is verlopen: “Ik denk dat er vandaag niet meer in zat dan dat we eruit hebben gehaald en dat onze strategie wellicht iets beter was dan die van de concurrentie. Het is in ieder geval altijd mooi als je na zo’n lastige race met een handvol punten huiswaarts mag keren.”

Kvyat wist zich gesteund door de vele Russische fans langs de baan en daar heeft hij ontzettend van genoten: “Het voelt geweldig om zoveel support te ontvangen. Wat misschien wel nóg mooier is, is dat er ook veel fans waren van mijn collega-coureurs. Het lijkt erop dat de sport groeiende is in Rusland. Ik kijk nu alweer uit naar de Grote Prijs van de Verenigde Staten, omdat ik denk dat de baan ons beter ligt dan het circuit hier in Sotsji.”