Daniil Kvyat reed in VT2 de snelste tijd van de dag, maar vanwege de regenval betekent dat niks volgens de Red Bull-coureur. Teamgenoot Daniel Ricciardo denkt echter wel dat de top vijf mogelijk moet zijn.

Kvyat zat er tijdens de verregende eerste sessie goed bij met een tweede tijd en deed het daarna in de tweede training dus nog een plekje beter. De Rus sloot zo voor de tweede keer in een week een vrije training als snelste af. Maar waar zijn snelste tijd in VT2 in Singapore een indicatie was van Red Bulls goede vorm aldaar, daar hecht Kvyat geen waarde aan zijn snelste tijd in VT2 op Suzuka. “Dit zegt niks”, vertelt hij aan SpeedWeek.

“Volgens de weersvoorspellingen blijft het zaterdag en zondag immers droog, terwijl het vandaag erg nat en glad was. Het werd naarmate de tweede training vorderde, ook steeds erger. Het was niet makkelijk de auto op de baan te houden”, vertelt Kvyat, die desondanks wel te spreken is over de balans van zijn Red Bull RB11: “Zeker. De auto deed het goed, maar we moeten nog maar zien waar we zaterdag staan als het droog is”, benadrukt hij.

Ricciardo
Teamgenoot Ricciardo verwacht dat Red Bull dan in ieder geval om een plekje bij de eerste vijf mee kan doen. “Ik denk dat we sneller zijn dan Williams, dus het moet dan wel lukken om bij de topvijf te zitten, maar we zullen wel zien”, verklaart hij tegenover Motorsport.com. Wat volgens Ricciardo verder belangrijk zal zijn, is om gelijk in VT3 een goede set-up te hebben voor droog weer: “Want we hebben weinig trainingstijd over”, weet hij.

Over zijn vrijdag in Japan kan Ricciardo verder kort zijn. “We hebben wel wat gereden en wat voorbereidend werk gedaan, maar we moeten het tijdens een raceweekend met een beperkt aantal regenbanden en intermediates doen. We hebben er voor de zekerheid dus maar wat achter de hand gehouden, ondanks dat het van het weekend vermoedelijk beter weer wordt.”