Mercedes-kopstuk Niki Lauda rekent erop dat Nico Rosberg zal herstellen van de opdoffer die teamgenoot Lewis Hamilton hem in China heeft uitgedeeld, al stelt hij tegelijkertijd dat diezelfde Hamilton op het moment geweldig presteert.

“Lewis rijdt al sinds de eerste race van dit seizoen geweldig. Hij maakt geen fouten, zit overal bovenop en begrijpt de auto en banden perfect en haalt er daardoor absoluut het maximale uit. Ik heb hem nog nooit zo’n goede reeks zien neerzetten, hij is echt fantastisch bezig”, zo looft Lauda Hamilton ten overstaan van Autosport.

Dat Hamilton het zijn teamgenoot Rosberg door zijn goede vorm zo moeilijk maakt – en hem volgens Lauda in China zelfs heeft ‘weggeblazen’ – doet er volgens Lauda echter niet aan af dat er maar weinig verschil zit tussen de twee.

Lauda is er bovendien zeker van dat Rosberg zich zal herpakken na de ‘mentale dreun’ die Hamilton tijdens het weekend in China – waar Rosberg niet aan de Engelsman kon tippen – aan hem uitdeelde: “Ik ben er zeker van dat hij daarvan zal herstellen, vanwege de instelling en manier van denken die alle coureurs hebben”, stelt Lauda.

“Als een coureur door zijn teamgenoot wordt weggeblazen, zoals bij Nico in China het geval was, zal hij namelijk altijd nieuwe manieren vinden en er alles aan doen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.”