Virgin heeft een mooie toekomst voor de boeg, denkt sporting director Graeme Lowdon. Volgens de Engelsman gaat het echter nog wel even duren voor de vooruitgang zichtbaar zal zijn.

Lowdown noemt het aangaan van een samenwerking op technologisch vlak met McLaren en het aanblijven van coureur Timo Glock als de belangrijkste redenen voor de goede hoop die hij koestert: “De frustratie die ons een tijdje geleden parten speelde, is totaal verdwenen sinds we met deze aankondigingen naar buiten zijn gekomen”, spreekt hij tegenover het Engelse persbureau Press Association.

“We moesten ook wel wat doen, want als er geen tekenen van vooruitgang zouden zijn, dan was er echt een risico geweest dat ons personeel gefrustreerd zou raken”, vervolgt Lowdon, die tevens erkent dat Virgin sind haar entree in de Formule 1 niet zoveel vooruitgang heeft gemaakt als verwacht: “Dat is wel duidelijk, en ook dat is waarom we dingen zijn gaan veranderen.”

“Iedereen bij Virgin werkt hard en wil voortborduren op de huidige positieve ontwikkelingen. We hebben nu bovendien een zeer gedegen toekomstplan, waar we hopelijk de vruchten van gaan plukken.”

“Eigenlijk wil je natuurlijk gelijk al vooruitgang zien, en je zou ook kunnen zeggen dat de contractverlenging van Timo daar een voorbeeld van is, maar op het circuit zelf zal onze progressie pas in 2012 te zien zijn.”

“Er zijn nu natuurlijk al wel wat kleine dingen die nu gelijk al beter gaan omdat we al volgens bepaalde nieuwe processen werken en dingen hebben bijgeleerd, maar we verwachten komend seizoen de echt grote stappen te gaan maken.”