Pastor Maldonado bagatelliseert de berichtgevingen over een breuk tussen zichzelf en Williams. Hij zegt vol vertrouwen te zijn dat hij ook volgend jaar weer Formule 1 rijdt.

Er twijfels zijn gerezen over de toekomst van coureurs die gesponsord worden door oliemaatschappij PDVSA na het bekend worden van mogelijke fraude door sponsoring in Venezuela. Pastor Maldonado is de meest bekende coureur die door het staatsbedrijf gesteund wordt.

De geruchten over mijn relatie met Williams en vice versa zijn compleet vals”, schrijft hij in een reeks tweets. “Er is een goede relatie tussen rijder en team. We hebben hard gewerkt – dag en nacht  – om onze prestaties en resultaten te verbeteren. Helaas is dit Formule 1: er zijn goede jaren en slechte. En ik denk dat we niet de enigen zijn die door moeilijke tijden gaan qua teleurstellende resultaten. We hebben zelfs aangetoond dat we niet opgeven na tegenvallende prestaties. En we geven niet op tot de laatste race gereden is.”

Voor welk team hij volgend jaar rijdt, laat Maldonado vooralsnog in het midden. “Over mijn toekomst: ik ben volgend seizoen in de Formule 1 van de partij en zal dan opnieuw met trots Venezuela vertegenwoordigen. Hopelijk kan ik daar binnenkort goed nieuws over naar buiten brengen.”