Manor rijdt nog stijf achteraan, maar boekt beetje voor beetje progressie. Dat beide auto’s vandaag de volledige raceafstand hebben kunnen afleggen, voelt als een groot succes voor het team.

Nadat zijn optreden in de vorige twee Grand Prix-weekends beperkt bleef tot de vrije trainingen en de rijdersparade, kon Will Stevens in China dan eindelijk echt zijn seizoen aftrappen. En hij ging niet alleen van start, maar bereikte ook de finish en hield zijn teamgenoot Roberto Merhi achter zich. 

“Dit was een geweldige race voor mij en het team”, meent Stevens, die vorig jaar al de slotrace reed voor Caterham. “Het toont aan hoeveel we hebben bereikt in korte tijd. Het ws geweldig om weer te kunnen racen. Voor de ontwikkeling van het team is het van enorm belang dat we met beide auto’s de finish hebben gehaald. Mijn start was verre van optimaal, maar dat is iets wat simpel valt op te lossen. Ik denk dat we de komende races nog veel meer kunnen laten zien.” 

Merhi voltooide zijn tweede race op rij. “Daar ben ik erg tevreden over”, zegt hij. “Het is mooi dat we nu met twee auto’s hebben kunnen rijden. Dat zijn belangrijke stappen voor het team. We hebben veel progressie geboekt sinds Maleisië. Ons tempo gaat met sprongen vooruit. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken in Bahrein.”