Williams-coureur Felipe Massa heeft het gevoel flink wat punten te zijn misgelopen door pech en baalt daar enorm van. ‘Ik ben snel geweest, maar heb veel pech gehad’.

“Ik heb het gevoel dat ik snel ben geweest in de eerste vier races, maar niet echt veel geluk heb gehad”, zo betreurt de Braziliaan – die met twaalf punten elfde in het kampioenschap staat – het verloop van de eerste reeks Grands Prix ten overstaan van Autosport.

“In Australië werd ik in de eerste bocht geëlimineerd door Kamui Kobayashi en verloor ik de kans op een hele goede puntenfinish, terwijl ik in race drie – in Bahrein – als derde of vierde had kunnen eindigen als er geen safety car was geweest. Uiteindelijk werd ik zevende en liep ik dus punten mis, waarna ik in China zelfs totaal buiten de punten viel door een probleem tijdens een pitstop”, somt Massa op.

“Het is erg frustrerend dat er in zoveel races dingen zijn misgegaan en al die pech me veel punten heeft gekost”, baalt Massa, die weet dat dit met oog op het constructeurskampioenschap ook slecht is voor Williams: “We hadden in China McLarens vijfde plek in het kampioenschap kunnen afpakken, terwijl we ook voor de jongens van Force India – dat derde staat – hadden kunnen eindigen.”

Volgens Massa kan Williams in het kampioenschap boven Force India eindigen en moet het (logischerwijs) in de races voor de Force India’s finishen. Ondanks dat Force India vooralsnog beter scoort, is Williams in Massa’s ogen echter in staat de rollen om te keren: “Wij moeten er gewoon voor zorgen dat we ‘normale’ races hebben en zodoende meer en regelmatiger scoren.”

Bottas
Behalve Massa is ook teamgenoot Valtteri Bottas nog niet helemaal tevreden met hoe het gaat. Hoewel de Fin wél in elke race heeft gescoord, heeft ook hij het gevoel dat hij er meer uit had kunnen halen dan de 24 punten waar hij nu op staat.

“Het is positief dat we aan elke race punten hebben overgehouden, maar als coureur wil je altijd meer”, vertelt Bottas – die met een volmondig ‘nee’ reageert op de vraag of hij voor aanvang van het jaar voor 24 punten uit vier races had getekend – aan Crash.net. “We moeten onze problemen oplossen en blijven pushen zodat het volgende keer beter gaat”, benadrukt ook hij.