Felipe Massa reed in Monza een fantastische race en eindigde op het podium, terwijl de lokaal aanbeden Ferrari’s in geen velden of wegen te bekennen waren. De Braziliaan houdt vol dat hij met zijn klinkende resultaat geen boodschap aan zijn voormalige werkgever wilde afgeven.

Massa reed van 2006 tot 2013 in de rode bolides van de Scuderia, waar hij, op een paar seizoenen na, aangewezen was op de positie van tweede viool. De derde plaats van Massa, die daarmee Ferrari van de derde plaats in het constructeurs-WK hielp verstoten, kan dus makkelijk worden opgevat als een groot ‘zie je wel dat ik het kan’ naar de Italiaanse renstal.

Niet is echter minder waar: “Het was geen boodschap. Natuurlijk vechten we met Ferrari en stellen we alles in het werk om ze voor te blijven. Maar ondanks dat ik niet meer voor het team rijd, draag ik Ferrari in mijn hart. Dat zal ik ook altijd blijven doen, want ik heb er een ongelofelijke tijd gehad”, zo helpt Massa het gerucht om zeep.

Zijn prestatie laat wel iets anders zien: “Het is denk ik wel een boodschap die aanduidt dat we competitief zijn en blijven vechten. De kleur van mijn overall verandert niets aan het feit dat ik al die uitstekende coureurs wil verslaan”, aldus Massa.

Smedley

Ook Rob Smedley, jarenlang Massa’s engineer en nu hoofdengineer bij Williams, maakte dit jaar de overstap van Ferrari naar Williams. Hij wil net als Massa niets weten van geruchten over ‘genoegdoening’. “Het interesseert me niets tegen wie we vechten. Het maakt me blij dat we het kunnen opnemen tegen sterke teams als Ferrari, maar we zijn nog niet waar we zijn willen. We willen vooraan rijden en domineren.”