Felipe Massa’s Formule 1-carrière duurt inmiddels al tien jaar. Plannen om te stoppen heeft hij echter nog niet. Integendeel, de Braziliaanse Ferrari-coureur wil er nog wel een aantal seizoenen aan vastplakken.

Massa maakte in 2002 zijn Formule 1-debuut voor het team van Sauber en verdween het jaar daarna, in 2003, naar de achtergrond door een testrol bij Ferrari te aanvaarden. In 2004 stond Massa er weer en zowel in dat seizoen als in 2005 kwam hij wederom uit voor Sauber, waarna hij in 2006 promotie maakte en een racezitje claimde bij Ferrari, het team waar hij nu nog altijd voor rijdt.

Gedurende al deze jaren stond Massa 146 keer aan de start van een Grand Prix, won hij elf races, sprokkelde in totaal 546 punten bij elkaar en eindigde hij één keer – in 2008 – als vice-wereldkampioen.

Met dit alles achter de rug en op zijn erelijst durft Massa inmiddels wel te stellen dat hij tegenwoordig een betere coureur is dan bij zijn debuut. “Ik heb nu uiteraard veel meer ervaring, hetgeen vanzelfsprekend erg belangrijk is. Daarnaast had ik vroeger het probleem dat ik altijd en elke ronde de snelste wilde zijn, terwijl ik nu veel beter weet wanneer ik kan pushen en wanneer het slimmer is om voorzichtig met de auto en de banden om te springen”, legt hij uit aan Crash.net.

De dertigjarige Massa denkt dan ook nog niet aan stoppen, zo benadrukt hij: “Ik weet niet zeker of ik nog eens tien jaar lang in de Formule 1 blijf rijden, maar ik hoop wel dat ik dit nog vele jaren kan blijven doen.”