Felipe Massa vindt het een goed idee als de FIA besluit meer straffen uit te delen aan het adres van Lewis Hamilton. De Ferrari-rijder was één van de coureurs die in gevecht met Hamilton brokken maakte.

De Braziliaan wijst wat betreft de schade met de beschuldigende vinger naar Hamilton, die contact met hem maakte in de hairpin tijdens de 34e ronde. Even verderop, in de tunnel, crashte Massa zijn beschadigde Ferrari.

Als gevolg van het tikje van Hamilton raakte Massa op zijn beurt weer de achterkant van de auto van Mark Webber. Dit alles leidde zijn uitvalbeurt in, stelt hij. “Ik denk dat Lewis te agressief reed”, verklaart Massa. “Hij moest me over de kerbstones passeren, eigenlijk ging het gewoon niet.”

“In de tunnel kon ik door de beschadigingen aan mijn auto de ideale lijn niet houden en moest ik de race verlaten. Wat Lewis allemaal deed vandaag in Monaco, was ongelooflijk. Niet alleen bij mij, maar ook bij anderen.”

Massa laat tegenover Autosport.com weten dat hij de FIA steunt als wordt besloten een extra straf uit te delen aan Hamilton. En wat hem betreft, wordt het dan ook een zware straf. “Anders leert Lewis er niets van. De FIA moet er maar eens gewoon over nadenken. Zo leert hij het niet.”

Hamilton werd voor het incident met Massa bestraft met een drive-through penalty en kreeg na het vallen van de vlag nog eens twintig strafseconden aan zijn broek omdat hij in de slotfase van de race ook botste met Pastor Maldonado.