Ferrari-rijder Felipe Massa heeft er absoluut geen trek in om het weer goed te maken met Lewis Hamilton, nadat het tweetal in India voor de zoveelste keer dit jaar met elkaar in aanraking kwam.

Dit maal kreeg Massa de schuld voor de aanrijding echter in de schoenen geschoven. De Braziliaan kreeg zelfs een drive through penalty opgelegd door de wedstrijdleiding, maar snapte daar na afloop van de race helemaal niets van: “Ik heb niets verkeerd gedaan en snap niet dat ik werd bestraft. Ik vond het niet logisch.”

Tegenover de BBC heeft Massa nu ook nog verklaard dat Hamilton niet op excuses hoeft te rekenen en dat hij niet van plan is de lucht te klaren: “Ik ga hier verder niets meer aan doen”, spreekt hij klare taal.

Volgens Hamilton had hij voor de race nog geprobeerd zich met Massa te verzoenen, maar de Ferrari-coureur weerspreekt dat. “Hij zei ‘fijne race’ tegen me, maar dat vind ik iets heel anders dan proberen een goed gesprek te hebben en het uit te spreken.”

Hamilton liet na de race optekenen dat hij zichzelf in dit geval niet als de schuldige zag. Wel zei hij desondanks dat hij alles had gedaan om een ongeluk te vermijden en dat hij het jammer vond dat het weer tot een aanrijding was gekomen. Daarnaast bood hij ook zijn excuses nog aan het team van McLaren aan, aangezien hij vond dat hij meer uit de auto en de race had moeten houden.

In een reactie daarop heeft McLaren-teambaas Martin Whitmarsh nu gezegd dat Hamilton hetgeen dat in India gebeurd is zich niet zo moet aanrekenen: “Ik heb tegen Lewis gezegd dat hij er niet al te erg mee moet zitten”, vertelt Whitmarsh aan Autosport.

“Hij is erg analytisch ingesteld en veel te streng voor zichzelf. Hij is een binnenvetter en voor hem is dat een manier om zich te motiveren, maar ik heb hem al herhaaldelijk verteld dat hij een echte coureur is en dat hij zich daar niet voor moet verontschuldigen.”

“Als hij een fout maakt, moet hij daarvan leren en het achter zich laten. Hij moet niet op zichzelf blijven mopperen en zichzelf blijven neerhalen.”