Felipe Massa is dankzij een nerveuze Williams niet geheel tevreden met het verloop van zijn trainingsdag in Bahrein. Teamgenoot Valtteri Bottas vertrekt daarentegen goed uit de startblokken.

Het is dan ook de Finse Bottas die er in beide sessies goed bij zit. In de eerste vrije training jaagt hij in de Williams het Ferrari-duo nog op om uiteindelijk als derde te eindigen, waarna enkele uren later ook de beide Mercedessen hun plekje aan het front innemen. Het werpt Bottas terug naar de vijfde stek, maar daar is hij prima tevreden mee.

“Het was een goede vrijdag”, begint hij. “De auto voelt goed aan, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken, omdat het nog maar vrijdag is en we niet weten met welke insteek de andere teams deze dag hebben benaderd. We richten onszelf nog voornamelijk op het correct onderhouden van de banden, waar we met name op de zachte compound stappen mee lijken te maken. Ik denk dat we klaar zijn voor de kwalificatie, maar wat betreft de racetrim valt er nog een aantal stappen te zetten.”

Felipe Massa
Felipe Massa beleefde iets minder plezier aan de eerste trainingsmeters. De Braziliaan kampte de hele dag met balansproblemen en heeft die naar eigen zeggen nog niet onder controle. “Gelukkig heeft Valtteri in de andere auto laten zien dat de snelheid er wel in zit”, zo houdt Massa de moed erin.

“Dat wordt weer een lange nacht doorwerken om te achterhalen wat er aan die balansproblemen ten grondslag ligt, zodat ik morgen hetzelfde tempo kan rijden als mijn teamgenoot”, vervolgt Massa, die dezelfde pluspunten aan zijn sessies aanvoert als teamgenoot Bottas: “We lijken steeds beter in staat om de bandenslijtage beperkt te houden.”