McLaren heeft gedurende de eerste twee testdagen in totaal maar twaalf rondjes kunnen afleggen. Niet best, maar toch maken ze zich bij het team uit Woking nog geen al te grote zorgen.

Zowel zondag als maandag was het de nieuwe Honda-motor die McLaren dwars zat, maar nadat Honda’s motorsportchef Yasuhisa Arai op zondag al verklaarde dat de problemen van die dag snel op te lossen zouden zijn, laat coureur Jenson Button hetzelfde weten met betrekking tot de nieuwe problemen van maandag.

“We wisten van tevoren dat deze test moeilijk voor ons zou worden en tot op heden kun je inderdaad spreken van een valse start, maar we hebben een deel van de problemen al weten op te lossen en komen ook de nieuwste reeks issues wel te boven”, verklaart Button tegenover Autosport.

“Als je met een nieuwe motor gaat rijden – en dan zeker één die zo complex is als de huidige V6-krachtbronnen – is het gewoon praktisch onmogelijk om gelijk veel kilometers te maken”, weet Button, die wat betreft het geloven in beterschap vasthoudt aan de slechte start van Red Bull in 2014: “De eerste twee testweken verliepen dramatisch voor Red Bull, maar ze finishten – voor ze gediskwalificeerd werden – toch als tweede tijdens de seizoensopener.”

Volgens McLaren-teambaas Eric Boullier is het niet alleen de schuld van Honda dat McLaren nog veel betrouwbaarheidsproblemen kent. “We zijn met de MP4-30 voor een extreem ontwerp gegaan. We hebben risico’s genomen omdat we het gat naar Mercedes willen dichten, maar dat betekent ook dat de betrouwbaarheid in het begin te wensen over kan laten.”

“Het soort elektrische problemen dat ons tot op heden heeft geplaagd, is met name lastig om op te lossen. Natuurlijk is er overal wel een oplossing voor en zullen we die ook vinden, maar vaak is het wel zo dat als je één probleem oplost, weer last krijgt van iets anders”, aldus een nog lang niet in paniek verkerende Boullier.