Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg rekenen zich nog niet rijk, maar lijken er eigenlijk wel vanuit te gaan dat ze goed kunnen presteren in Australië.

Mercedes is naar aanleiding van de wintertests voor veel mensen dé favoriet om – in ieder geval vroeg in het seizoen – de dienst uit te maken en successen te boeken, en Lewis Hamilton erkent dat de Duits-Engelse formatie er prima voor lijkt te staan: “Dit kan weleens het jaar worden waarin we de ware kracht van ons team tonen”, verklaart hij.

“Ik wil onze concurrenten natuurlijk niet te kort doen, want ze zullen ongetwijfeld zoals altijd sterk voor de dag komen, maar ik heb echt het gevoel dat ik over de middelen beschik om successen te behalen”, stelt de Engelsman, die dan ook ‘niet kan wachten’ tot het raceweekend in Melbourne: “Ik zie zowel als coureur als fan enorm uit naar het nieuwe seizoen. Ik denk dat alle veranderingen er een niet te missen jaar van gaan maken.”

Rosberg & Wolff
Teamgenoot Nico Rosberg is eveneens vol vertrouwen, al waakt ook hij voor grootspraak. “Onze winter was beter dan verwacht, maar de eerste echt serieuze test volgt natuurlijk volgend weekend pas tijdens de openingsrace. De wintertests vertellen – zeker nu de regels zo veranderd zijn – immers niet het hele verhaal.”

Toto Wolff, één van de teambazen van Mercedes, voegt daar tot slot het volgende aan toe: “Er wordt veel van ons verwacht, zowel door onszelf als de buitenwacht, maar van nervositeit is bij ons geen sprake. We zien het juist als een opluchting dat we onze auto’s straks de baan op mogen sturen om te zien hoe we ervoor staan.”

Hoewel Mercedes volgens Wolff – in tegenstelling tot wat Rosberg zegt – ‘over het algemeen niet zover is als gehoopt’, heeft het er volgens Wolff wel al het mogelijke aan gedaan. “En nu volgt de ultieme test”, weet hij.