Red Bull zal voor spek en bonen meedoen aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Het team kiest ervoor nieuwe motoren in te zetten om er zo voor te zorgen dat het in Singapore sterker voor de dag kan komen.

Omdat ze vanwege een motorwissel toch al achteraan de grid worden gezet, heeft Red Bull besloten meteen nog maar een nieuwe krachtbron in gebruik te nemen. Dat zorgt ervoor dat ze in Singapore en Japan deze verse motoren kunnen inzetten zonder daar tegen kostbare straffen aan te lopen. 

“We wisten dat we hier in Monza toch veel tijd zouden verliezen op de rechte stukken, dus kunnen we maar beter hier onze straf incasseren”, verklaart Daniel Ricciardo, die de zevende en dertiende tijd liet optekenen. “Omdat we achteraan moeten starten, hebben we ons gericht op de raceafstelling. Als het ernaar uitziet dat het droog blijft tijdens de race, zullen we tijdens de kwalificatie bovendien banden sparen. Verder proberen we er maar het beste van te maken.” 

Daniil Kvyat kende een moeizame dag. In de eerste training noteerde hij de twaalfde tijd en aan het eind van de dag stond hij zelfs helemaal onderaan. “Ik heb veel tijd verloren in de tweede training vanwege een versnellingsbakprobleem en daarom hebben we niet het volledige programma kunnen afwerken. De kwalificatie heeft geen prioriteit voor ons vanwege de gridstraffen en dus lag onze focus op de lange runs. Onze snelheid lag in de lijn der verwachting.”