Williams-testrijder Felipe Nasr heeft promotie naar een racezitje bij zijn huidige team uit zijn hoofd gezet en aast daarom op een plekje bij Sauber of, heel misschien, Force India.

De tevens in de GP2 uitkomende 21-jarige Braziliaan zet in op een zitje bij die teams omdat hij er weinig voor voelt bij een achterhoede-formatie als Caterham of Marussia in te stappen, vertelt hij aan het Braziliaanse SporTV. “Ik denk namelijk dat je – wat je toekomst in de Formule 1 betreft – je eigen ruiten ingooit als je bij zo’n achterhoedeteam aan de slag gaat”, legt hij uit.

“Rijden voor zo’n team komt op hetzelfde neer als in de GP2 rijden, dus dan kun je beter ook gewoon echt in de GP2 blijven. Ik denk dan ook niet dat ik een aanbod van één van die renstallen zou accepteren”, zegt Nasr, die bezig is aan zijn derde jaar in de GP2 en momenteel tweede staat in de tussenstand.

“Het is overigens niet zo dat ik direct op een plekje bij een topteam inzet, maar ik wil wel graag bij een team terechtkomen dat in een positie zit om punten te scoren. Ik denk dat het ook wel mogelijk is dat voor elkaar te krijgen”, stelt Nasr. “Mijn management kijkt namelijk al rond en we zijn al in gesprek. Force India wordt denk ik een lastig verhaal, maar Sauber is een mogelijkheid”, denkt hij.